Осем от десет независими аптеки смятат, че бизнесът им е

...
Осем от десет независими аптеки смятат, че бизнесът им е
Коментари Харесай

Повече от 80% от независимите химици казват, че бизнесът е „неустойчив“, тъй като торите искат от тях да направят повече

Осем от 10 самостоятелни аптеки считат, че бизнесът им е „ нестабилен “ – даже когато Риши Сунак ги приканва да създадат повече за облекчете натиска върху NHS.

Проучване на 500 химици от Националната асоциация на аптеките (NPA) също откри, че 85% постоянно вършат загуба при даването на предписания от NHS. Около 64% ​​влагат средства в личните си спестявания или разчитат на поддръжка от фамилията, с цел да държат вратите отворени.

Още 79% споделят, че или те самите, или членове на фамилията им работят без уместно възнаграждение, с цел да поддържат аптеката. Това идва, откакто изследване за Pharmaceutique Journal откри, че повече от една пета от аптеките са понижили работното си време от 2022 година насам.

„ Намалените часове са неизбежна последица от грубото недофинансиране на фармацевтичния бранш “, сподели основният изпълнителен шеф на NPA Пол Рийс. „ Истинските съкращения на термините отрязват тази най-достъпна част от здравните услуги и пациентите губят. “


Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР