Осем летища в Германия са блокирани от стачка на служителите

...
Осем летища в Германия са блокирани от стачка на служителите
Коментари Харесай

Отменени полети от и до София заради стачка в Германия


Осем летища в Германия са блокирани от стачка на чиновниците по сигурността с искане за по-високи заплати. Сред тях са Франкфурт и Мюнхен – едни от най-натоварените в Европа.

В протестните дейности се чака да се включи личният състав на аеропортите и в Хамбург, Хановер, Бремен, Лайпциг-Хале, Дрезден и Ерфурт. Очаква се да бъдат наранени 220 000 пасажери, както и полети от България, оповестява БНР.

Заради стачката на летищата в Германия самолетните компании Луфтханза и Райънеър анулираха плануваните за през днешния ден шест полета от и до летище София. Анулирани са полетите сред София и Франкфурт и София и Хамбург.
Стачката ще продължи 24 часа. Тя е проведена от профсъюзите „ Верди “, които упорстват за увеличение на заплатите на чиновниците по сигурността. В момента те взимат сред 2500 и 2750 евро бруто месечно, а профсъюзите упорстват заплатата да стане най-малко 3200 евро бруто.

Заради стачката по немските летища се чака безпорядък във въздушния трафик в цяла Европа през днешния ден. Само на летище Франкфурт са зачеркнати 610 от планувани 1200 излитания и кацания. Луфтханза също няма да може да реализира 500 полета през днешния ден.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР