Осем летища в Германия няма да обработват полети в петък

...
Осем летища в Германия няма да обработват полети в петък
Коментари Харесай

Стачка спира полетите в Германия в петък

Осем летища в Германия няма да обработват полети в петък поради стачка на личния състав по сигурността. На летищата в Мюнхен, Франкфурт, Хамбург, Щутгарт, Дортмунд, Хановер и Бремен стачката би трябвало да стартира рано сутринта в петък и да завърши в събота вечер. В четвъртък профсъюзът „ Верди “ прикани за предупредителна стачка и на летището в Лайпциг. Там чиновниците по сигурността на летището би трябвало да спрат работа от 15:00 ч. в четвъртък до 6:00 ч. в събота.

Предупредителната стачка ще докара до анулацията на цели 2340 полета във вътрешния и интернационалния въздушен трафик. „ Повече от 295 000 пасажери се трансформират в играчка на протестната тактичност на „ Верди ", подлагаха на критика от фирмите дейностите на профсъюза.

След оповестяването на предупредителната стачка в петък на летище Франкфурт няма да има постоянни пътнически транспорти, както летището разгласи в сряда вечерта. Спешните полети са изключени. Във Франкфурт за петък са били планувани 1005 полета, добави говорителка на летището. Засегнати са 137 000 пасажери. Те с апредупредени да не отиват н алетището, а да се свържат с самолетната компания си за информация.

Трансферните полети също са наранени.

В петък постоянните полети ще бъдат прекратени и на втория огромен център в Германия - летище Мюнхен. Според известието всички специфични полети, в това число полетите за оказване на помощ, полетите за медицински, механически и други незабавни случаи, както и полетите за Мюнхенската конференция по сигурността, която стартира в петък, са изключени. Първоначално за деня бяха планувани повече от 700 излитания и кацания, съобщи представител на летището.

Поради стачката на летище Хамбург няма да се правят излитания и кацания от 22:00 ч. в четвъртък до 22:00 ч. в петък. Това се отнася и за различните полети и медицинските полети, заяви представител на летището по обяд в сряда.

Летището моли пасажерите да не идват на летището. Те са помолени да се свържат със своята самолетна компания. Първоначално летището е очаквало към 32 000 идващи и заминаващи пасажери за 253 полета в петък.

За да се компенсират анулираните полети, по информация на летището се чакат многочислени презаверки за събота и идващите дни. Понастоящем на летище Хамбург в събота са планувани 94 излитания и 90 кацания.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР