Осем гола за 210 минути футбол, а след това и

...
Осем гола за 210 минути футбол, а след това и
Коментари Харесай

Дузпи решиха гладиаторската битка между Реал и Сити

Осем гола за 210 минути футбол, а по-късно и дузпи оформиха тази класика
Гладиаторската борба сред огромните любимци и последните два носителя на трофея в Шампионска лига бе решен след общо осем гола в два мача и трагично осъществяване на дузпи.

А след тях на полуфинал отива Реал (Мадрид), който детронира Манчестър Сити след 1:1 в реванша, 4:4 в общия резултат и 4:3 при осъществяването на дузпи.

Истински конфликт на титани. Два спиращи дъха мача, а откакто нищо не раздели тимовете след 210 минути футбол, трябваше да се стигне до най-драматичния сюжет - дузпите.

Там Лука Модрич - най-опитният на терена изпусна първи за Реал, само че осъществяването му бе последвано от два пропуща на Сити. Първо Бернардо Силва по лекомислен метод подари топката на вратаря Лунин, а по-късно украинският пазач избави и ударът на Ковачич.

А Реал от своя страна не сбърка при нито една от четирите дузпи след тази на Модрич и по този начин отива на полуфинал в Шампионска лига.

Това се случи с изхвърляне на носителят на требъл от последния сезон. Мечтите за нови три трофея за Гуардиола се изпариха довечера, когато Реал за повторно в последните три сезона съумя да изхвърли " жителите " от шампионата.

Доказателство, че Реал в нито един миг не би трябвало да бъде отписван от този шампионат, а в този момент идващото затруднение се споделя Байерн Мюнхен.

И този дуел стартира шеметно, с ранно попадение и предпоставки за голово шоу, което обаче не се състоя, или най-малко не по отношение на заложените преди седмица стандарти.

В 12-ата минута Реал (Мадрид) провежда перфектена контраофанзива, която Джуд Белингам започва, а Родриго съумя да трансформира в гол, въпреки и от втория опит.

Бразилският нападателен състезател на гостите получи отличен пас, само че с първия си опит от няколко метра уцели вратаря Едерсон, само че при получения втори късмет, Родриго не сбърка и изведе Кралете напред.

Голът разсъни Сити и единствено в границите на идващите няколко минути видяхме чудесни шансове за изравнителен гол, а най-хубавият от тях бе след удар с глава на Холанд, който се отби от напречната греда.

Макар да атакуваше надалеч по-рядко, тимът на Реал също стигаше до своите шансове в предни позиции, а при един от тях оказалият се на върха на офанзивата Дани Карвахал можеше да удвои, само че шутът му бе блокиран.

За Сити с изключение на Холанд, пропуски направи Грийлиш, Де Бройне и Фоудън, а с началото на първата част се наложи и вратарят Лунин с отлични намеси да резервира резултата 1:0 в интерес на Реал.

Все отново логиката спечелва в 76-ата минута, когато правещият все по-сериозен напън отбор на Манчестър Сити съумя да изравни резултата.

Кевин Де Бройне се възползва от първата сериозна неточност в защитата на Реал, когато Рюдигер не почисти добре и прати топката непосредствено в краката на белгийския си конкурент, който не сбърка.

1:1 на " Етихад " и 4:4 в общия конфликт сред последните два европейски първенеца.

Веднага след попадението Кевин Де Бройне пропусна още по-чист късмет за постигане до надвит гол, само че резултатът 1:1 се резервира до края, откакто и в заключителните минути двата отбора избраха да работят по-предпазливо.

Такова бе и ситуацията в продълженията, където с изключение на един късмет пред Рюдигер, други забавни обстановки нямаше, а този гладиаторски двубой трябваше да се взема решение с дузпи.

При изпълненито на дузпи Модрич изпусна за Реал, само че след него пропуски за Сити направиха Бернардо Силва и Матео Ковачич. С резултат от 4:3 при 11-метровите удари Реал си заслужи правото да бъде полуфиналист в Шампионска лига.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР