Осeм души бяха осъдени от Районен съд - Варна за

...
Осeм души бяха осъдени от Районен съд - Варна за
Коментари Харесай

Да крадеш телефонен кабел по време на спецакция на полицията във Варненско

 Осeм души бяха наказани от Районен съд - Варна за осъществена след прелиминарен сговор кражба на телефонен кабел. Условни санкции от 4 до 10 месеца отнемане от независимост, отсрочени с 3 години изпитателен период получиха осмината подсъдими на възраст от 28 до 47 години. Наказанието беше наложено по силата на реализирано и утвърдено в правосъдна зала съглашение, след възобновяване на породените от действието имуществени вреди.

През деня на 13 март 2011 година подсъдимите, след прелиминарен сговор, отишли в открита околност в землището на село Разделна в посока село Тръстиково, където знаели, че има положени вкопани в земята кабели на телефонен оператор. Те се придвижили с два леки автомобила - " Опел “ и " Ауди “, като с носените от тях механически средства – лопати, създали ров и разкрили положения кабел. Те съумели да издърпат, лишават и натоварят на една от колите обособени кръгове и жилка от кабела. По това време в региона се провеждала полицейска интервенция във връзка със зачестили похищения върху железопътни връзки. При опит да бъде осъществена инспекция на лицата, видяни с лопати в ръце, те се разбягали в разнообразни направления, само че след това един от подсъдимите бил арестуван, а в багажника на автомобила били открити проводници. По-късно бил получен сигнал за пресечен телефонен кабел в региона на с.Разделна и било открито незаконното лишаване по трасето.

Трима от подсъдимите имат предишно наказание, един от тях е направил кражбата при повторност, останалите петима са с чисто правосъдно минало. Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР