Осъдиха бившия управител на „Кризисен център за деца“ в Пловдив

...
Осъдиха бившия управител на „Кризисен център за деца“ в Пловдив
Коментари Харесай

Осъдиха бивш шеф на Кризисен център за деца в Пловдив за присвояване

Осъдиха някогашния шеф на „ Кризисен център за деца “ в Пловдив Георги Георгиев за заграбване на пари и за сформиране на неистинен документи.
44-годишният Георгиев получи година и половина условна присъда с тригодишен изпитателен период от Районния съд. Той беобвинен от прокуратурата, че при изискванията на продължавано закононарушение е направил 16 действия, в качеството си на шеф на детския спешен център към Община Пловдив.
Според държавното обвиняване, Георги Георгиев е присвоил общо 4 118 лв., благосъстоятелност на центъра. Освен това шефът бе упрекнат и за сформиране на констативни протоколи с погрешно наличие. Чрез тях трябвало да регистрира изпълнените работи и да изплати сумите по договорите.
10 от договорите Георгиев сключил с тъста си през 2013 година, през 2014-та подписал с него още шест контракта. Тъстът трябвало да извърши поправки в постройката на центъра, да го поддържа, почиства и да в профил остаряла подова настилка.
На процедура обаче всички тези действия били осъществени от личния състав на дома и децата, които обитавали там, а тъстът получавал парите по гражданските контракти, без действително да е направил нищо, само че получил 4 118 лв. по банков път.
Присъдата на районния съд в Пловдив предстои на митинг и обжалване пред окръжния съд в 15-дневен период.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР