Осъденият за двойното убийство пред дискотека Соло Илиян Тодоров беше

...
Осъденият за двойното убийство пред дискотека Соло Илиян Тодоров беше
Коментари Харесай

Екстрадират осъдения за двойното убийство пред „Соло“. Качиха го в самолета за България

Осъденият за двойното ликвидиране пред дискотека " Соло " Илиян Тодоров беше качен на самолета, който ще го върне на българска земя, предаде NOVA.  Тодоров има влезнала в действие присъда " пожизнен затвор " по делото за убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров пред дискотека " Соло " на 18 април 2009 година в София.

Жестокото двойно убийство беше осъществено в ранните часове, когато се засичат две компании, едната от които одеве е излязла от дискотека " Соло ", която се намира на метри от Съдебната палата. След разменени реплики един от младежите вади нож и намушква трима от съперниците си. След това се качва на такси и изчезва. 21-годишният Кирил Въжаров, вратар на националния тим по хокей на лед, издъхва на място, а 24-годишният Васил Александров - в колата за спешна помощ на път за болница. Тежко ранен е приятелят им Кирил Димитров.

Илиян Тодоров беше арестуван в Узбекистан в началото на март 2023 година, при опит да напусне страната през летището в Ташкент с полет за Истанбул.

При гранична инспекция, летищните управляващи са открили, че Тодоров употребява подправен съветски паспорт и са го задържали. Установили действителната му идентичност и тогава схващат, че Тодоров е търсен с алена бюлетина на Интерпол за влезнала в действие присъда за двойно ликвидиране, постановена от Върховен касационен съд на Република България. Тогава бюрото на Интерпол в Ташкент уведомява неотложно своите сътрудници в София за задържането на Тодоров, а на 9 март 2023 година Върховната касационна прокуратура изпраща искане за екстрадицията на Тодоров в България за изтърпяване на наказване " пожизнен затвор ".

Срещу Тодоров обаче е формирано наказателно произвеждане за документно закононарушение (ползване на подправен паспорт) в Узбекистан и той е изправен пред Мирабадския областен съд за наказателни каузи в Ташкент, който през юли 2023 година го осъжда на 5 години и 1 месец затвор. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР