Оригиналният закон за промените в КЕВР, изготвен от Има такъв

...
Оригиналният закон за промените в КЕВР, изготвен от Има такъв
Коментари Харесай

Тошко Йорданов бесен. Защо Лена опищяла вселената

Оригиналният закон за измененията в КЕВР, направен от „ ИТН ”, е бил изтеглен преди време. Причината – шефът на кабинета на Кирил Петков – Лена Бориславова, „ опищяла вселената, с цел да се махне параграфа, в който пишеше, че изборът на нов началник става 14 дни след влизането на закона в действие ”. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов, съобщи Нова. И призна, че тогава партията му е работила като същински съдружен сътрудник и е взела това „ жалко съдружно решение ”.

„ Изтеглихме закона и в този момент той падна в Конституционния съд. Да си сърбат попарата. Аз какво да направя в този момент за тяхната тъпота, че ще се върне Иван Иванов? ”, съобщи още Йорданов.

Той добави, че преди дни Има Такъв Народ са предложили две вероятни решения на сегашния проблем с енергийния регулатор. Едното било, с решение на Народно събрание, някой от членовете на КЕВР да стане краткотраен ръководител. Това можело да се случи и посредством чоп. Другият вид бил Народното събрание да изпрати писмо до Комисията, с което да каже, че „ би трябвало да се извърши решението на Конституционен съд. То действително отстрани актуалното управление и предходният началник - Иван Иванов, се връща на поста ”, разясни Йорданов.

„ И в двата разновидността нещата може да се случат още през днешния ден. Но те отхвърлиха ”, сподели още зам.-председателят на Има Такъв Народ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР