Оригинална чернова на сценарий на Междузвездни войни, оставена в лондонски

...
Оригинална чернова на сценарий на Междузвездни войни, оставена в лондонски
Коментари Харесай

Сценарий за Междузвездни войни на Харисън Форд се продаде за 10 795 паунда

Оригинална чернова на сюжет на " Междузвездни войни ", оставена в лондонски апартамент от артиста Харисън Форд, изиграл " Хан Соло ", беше продадена на търг в Обединеното кралство за 10 795 паунда (13 600 долара).


Сценарият е бил употребен, когато Форд е в Лондон за фотосите на първата част от епичната сага, в началото озаглавена " Приключенията на Люк Старкилър ", в Elstree Studios северно от Лондон.

Четвъртата чернова на сюжета, датираща от 15 март 1976 година, е закупена на австрийски колекционер, съобщи Агенция Франс Прес.

Форд оставя сюжета в лондонския апартамент, който наема по това време, дружно с графиците за фотоси, които се продават за 4826 паунда, и писмо от сътрудник или другар, което се продава за 177,80 паунда.

Наемодателите, които отдават парцела чартърен, намират предметите и ги съхраняват в продължение на десетилетия.

Непълният и откъслечен сюжет съдържа преработки и показва Хан Соло на страница 56.

Филмът от 1977 година катапултира Форд до интернационална популярност и той се снима в продълженията " Империята отвръща на удара " (1980) и " Завръщането на джедаите " (1983), преди още веднъж да поеме ролята в " Силата се пробужда " (2015).

Аукционерът на Excalibur Auctions Джонатан Тород съобщи, че при тази продажба е подложен нов връх за сюжет на " Междузвездни войни ", " което демонстрира по какъв начин персоналната връзка с предметите е толкоз примамлива за почитателите на епичната сага. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР