Орхидеята е едно от най-красивите цветя, които може да отглеждаме

...
Орхидеята е едно от най-красивите цветя, които може да отглеждаме
Коментари Харесай

Как да накараме орхидеята да цъфти

Орхидеята е едно от най-красивите цветя, които може да отглеждаме вкъщи. Но и то има своя минус - цъфти за няколко седмици в годината, а изисква грижи непрекъснато. Ако имаме поне едно подобно растение вкъщи, което обаче към момента не е изкарало пъпки и няма изгледи скоро да ни радва с красивите си цветове, би трябвало да знаем един елементарен трик, с който да променим това.
 Как да се грижим за орхидея, с цел да вирее години наред
Как да се грижим за орхидея, с цел да вирее години наред

Има едно просто предписание

Орхидеите са леко капризни и откъм светлина, и откъм мокрота, и откъм поливане. To би трябвало да се случва един път в седмицата. А с цел да имаме крепко растение с доста цветове, би трябвало да знаем освен по какъв начин вярно да премахнем всичко увехнало, което стопира развиването, само че и да го подхраним дейно.

На пазара се продават разнообразни торове особено за този тип цветя, само че ние може да си направим не по-малко ефикасна елементарно, на ниска цена и в домашни условия. За задачата ни трябват единствено обелки от банан и вода - с тази примес ще да накараме орхидеята да цъфти не само през пролетта, само че и по няколко пъти в годината.
 Снимка 654496

Единственото, което би трябвало да създадем, е да нарежем обелките от няколко банана на дребни части и да ги оставим да киснат в купа с топла вода за най-малко четири часа. Така те ще отделят калий, калций, фосфор и други значими хранителни субстанции, които спомагат развиването на растението.
 Слънце, полусянка, сянка - какви цветя да изберем за терасата според от ревюто й
Какви цветя да гледаме на балкона според от ревюто му

Изборът е огромен

Препоръката е с направената примес да поливаме корените на тези цветя всеки ден в продължение на 10 дни като не прекаляваме с количеството. Така ще създадем активно подхранване, което ни подсигурява бърз и изобилен разцвет. За оптимален резултат повтаряме процедурата всеки месец, предлагат от Mirror.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР