Оргазмът е крайната точка на половия акт, но колкото е

...
Оргазмът е крайната точка на половия акт, но колкото е
Коментари Харесай

6 храни, ако искате запомнящи се оргазми

Оргазмът е крайната точка на половия акт, само че колкото е значима той, толкоз е значим и пътят, по който доближаваме до него. Докато заветният свършек е съвсем постоянно обезпечен при мъжете, при дамите обстановката е малко по-сложна.

А в случай че желаеме да си осигурим разтърсващ край на палавите занимания, би трябвало да обърнем внимание освен на представянето си в леглото, само че и на това какво похапваме преди този момент. Ето и кои са храните, които ще ни обезпечат запаметяващ се оргазъм.

Яйца

Добре знаем какъв брой са потребни и хранителни, най-много тъй като са богати на протеин и хранителни субстанции. Оказва се, че могат да подобрят и половия ни живот. Това се дължи на обстоятелството, че протеините ни зареждат с сила за по-добро показване под завивките. А и яйцата съдържат холин, който задейства производството на азотен оксид и по този начин усилва притока на кръв към интимните елементи.

Нещо повече, холинът е предходник на ацетилхолина - невротрансмитер, който управлява половото държание посредством активността си в мозъка. По-високите равнища на ацетилхолина се свързват с по-редовен секс и по-интензивни оргазми. Бонус са витамините B5 и B6 във високи дози, които дейно се борят със напрежението и балансират хормоните в тялото. За най-хубав резултат би трябвало да хапваме най-малко по две яйца дневно.
 Снимка 613829
Източник: iStock

Спанак

Още една потвърдено полезна храна, която ни стана още по-любима, откакто разбрахме и че може да направи сексът още по-добър. Този зарзават е богат на манган, който улеснява производството на женския хормон естроген. Освен това с потреблението на спанак си набираме и магнезий, който също въздейства на равнищата на плодовитост при дамите.

Не е за подценяване и цинкът, които контролира производството на хормона пролактин. Когато той е във високи стойности, може да докара до полова дисфункция. 

Мед

Той има още една значима изгода, за която едва ли сме предполагали. Медът съдържа бор - минерал, който покачва нивата на тестостерон в кръвта и по този метод покачва сексуалното желание и подсигурява страховит оргазъм както при мъжете, по този начин и при дамите. Освен това борът оказва помощ на тялото да контролира равнищата на хормона естроген, пише Eat This, Not That.
 Снимка 648104
Източник: iStock

Натурален шоколад

Още един сладостен и доста ефикасен асистент за нашето либидо. Изследванията демонстрират, че дамите, които ядат шоколад всеки ден, водят по-удовлетворяващ полов живот. Това се дължи на веществото  фенетиламин, което ни кара да се усещаме щастливи, релаксирани и опиянени.

Освен това шоколадът подтиква производството на хормона на щастието сеторонин, който също по този начин има способността да подтиква физическия контакт. Да не забравяме и че натуралният шоколад е с високо съдържание на какао, което пък понижава напрежението и усъвършенства кръвообращението, а това е много важно за сполучливия край на горещите занимания.

Люти чушки

За да ни бъде в действителност пикантно - и в директния, и в преносния смисъл, би трябвало чистичко да си хапваме люти чушки. Колкото по-люти, толкоз по-добре. Те ускоряват метаболизма и подтикват ендорфините. Това води до повече изпотяване, ускорение на пулса и засилен приток на кръв към ерогенните зони. И резултатът е запаметяващ се секс. Само да не забравим да си измием ръцете, откакто сме ги похапвали.
 Снимка 409768
Източник: iStock

Полезни мазнини

Приемът им в по-големи количества е в действителност значим за положителния полов живот, тъй като са от основно значение за поддържането на оптимални равнища на половите хормони. Просто би трябвало постоянно да ядем орехи, бадеми и други ядки, както и да готвим с растителни и ядкови масла. Важно е те да са студено пресовани, с цел да са оптимално богати на потребни субстанции като витамин Е.

Добрият холестерол е в основата на всички полови хормони. Затова в менюто ни постоянно би трябвало да присъстват и сьомга, и яйца. А в случай че ядем по чашка горски плодове дневно в продължение на два месеца, това усилва с 20% равнищата на положителния холестерол и резултатът върху секса няма да закъснее.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР