Организират кампания за безплатно изследване на кръвната захар, която ще

...
Организират кампания за безплатно изследване на кръвната захар, която ще
Коментари Харесай

Организират кампания за безплатно изследване на кръвната захар

Организират акция за гратис проучване на кръвната захар, която ще се организира на 30 и 31 май от 8.30 ч. до 10.30 ч. в постройката на ДКЦ 3 " Вл. Варненчик “. Задължително е предварителното записване на тел.0885 992 220. За да се изследва кръвна захар на гладно, е належащо да не сте се хранили най-малко 8 часа преди този момент, предизвестяват експертите. Това оповестиха от Община Варна на страницата си.

Инициативата се провежда от Центъра за социална поддръжка, който действа в границите на плана " Интегрирани ограничения за обществена интеграция и възстановяване достъпа до обучение на уязвими групи от община Варна “, със съдействието на ДКЦ 3 и регион " Вл. Варненчик “.

Кампанията не е за диагностицирани диабетици, а за тези, които попадат в рискови групи, на възраст над 18 години. Това са хора с наднормено тегло, с диабетно заболели в рода, хипертониците и други Хората със повишени индикатори ще бъдат ориентирани за в допълнение проучване в лаборатория. 

Специалистите показват, че поддържането на високи равнища на кръвна захар може да докара до увреждане на очите, бъбреците, нервите и кръвоносните съдове. Определящо значение има методът на живот – хранене, понижена физическа интензивност, стресът в всекидневието. Симптомите, при които би трябвало наложително да се посети ендокринолог, са непрестанна мощна жадност, постоянно уриниране, загуба на тегло, мощно възприятие на апетит, чести инфекции в устата, уринарния тракт и по кожата, необяснима обща уязвимост, внезапно намаляване на тегло и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР