Организирането на референдум за Договора за приятелство с България е

...
Организирането на референдум за Договора за приятелство с България е
Коментари Харесай

Ковачевски: Референдумът за Договора с България вреди на РС Македония


Организирането на референдум за Договора за другарство с България е във щета на евроинтеграцията на Република Северна Македония. Това сподели министър председателят на югозападната ни съседка Димитър Ковачевски във връзка решението на опозиционната ВМРО- ДПМНЕ да организира референдум за отменяне на Договора за другарство от 2017 година, подписан от Бойко Борисов и Зоран Заев, оповестява БГНЕС.

Според Ковачевски самодейността на водача на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски преследва " персонални и партийни ползи на самия Мицкоски ". Той означи, че опозицията не е участвала в Народното събрание в Скопие и не е гласувала по време на ратификацията на Договора от 2017г.

Ковачевски счита, че тази самодейност няма поддръжка, нито измежду жителите, нито измежду опозиционните политически обединения.

Подписите за референдума проведен от ВМРО-ДПМНЕ ще стартират да се събират на следващия ден по обяд, а съгласно изказванията на Мицкоски първи в листите ще се разпишат депутатите от партията.

ВМРО-ДПМНЕ разгласи въпроса на референдума по следния метод: " За отпадане ли сте на Закона за одобрение на Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред Република Македония и Република България ".

Според Мицкоски " македонската еднаквост е била атакувана от Договора за другарство с България и че напредъкът на РСМ в договарянията с Европейски Съюз ще зависи от договарянията на историческата комисия ".

" Нямаме нищо срещу българите да са част от конституцията, само че с какво демонстрира България, че е добър комшия ", пита Мицкоски и прибавя: " те настойчиво настояват, че македонският език на македонците не съществува ".

Той назова Договора за другарство и добросъседство от 2017 година " отровно дърво ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР