Организирането на екипи в помощ на доставянето на храна и

...
Организирането на екипи в помощ на доставянето на храна и
Коментари Харесай

Създават спешни екипи в помощ на възрастни и самотни хора в Казанлък 

Организирането на екипи в помощ на доставянето на храна и медикаменти на възрастни и самотно живеещи хора е една от ограниченията, които ще подхващат в община Казанлък за предварителна защита от разпространение на ковид COVID-19. Като една от незабавните я е споделил в телефонен диалог с кмета на община Казанлък Галина Стоянова сътрудника й Антонио Мосини от побратимения италиански град Кацаго Сан Мартино. 
Стоянова е решила да предложи мярката да се приложи и в община Казанлък на снощното съвещание на общинския спешен щаб. 
Възрастните, самотно живеещите и/или заболели казанлъчани ще могат да подават своите поръчки на горещия телефон на община Казанлък 0700 400 56, а образувани административни екипи за подкрепяне ще реализират доставянето на храни и нужните лекарства до адрес. В Казанлък дейностите ще се реализират от два автомобила, а за обитаемоте места в общината - посредством кметовете.
На територията на община Казанлък 300 души употребяват услугите на локалния Социален патронаж, а от предлаганата нова услуга поради въведената изключителна обстановка в страната по отношение на COVID-19 ще могат да се възползват и всички възрастни, самотно живеещи и/или заболели казанлъчани.
Снимка: архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР