Организираната престъпност е отклонила 2 млрд. брит. паунда от правителствените

...
Организираната престъпност е отклонила 2 млрд. брит. паунда от правителствените
Коментари Харесай

Изманици са откраднали милиади от програми в подкрепа на заетостта на Острова

Организираната престъпност е отклонила 2 милиарда брит. паунда от държавните стратегии за поддръжка на заетостта по време на пандемията от COVID-19 във Англия, по оценка на Националната одитна организация (НОА) на страната. "Почти несъмнено е ", че гангстерите са се възползвали от напъните на министъра на финансите Риши Сунак да резервира работните места на милиони англичани по време на рецесията и евентуално са присвоили сред 2.5% и 5% от помощта по основаната за задачата скица, настояват специалистите на НОА. Те преполагат, че сходната стратегия за самоосигуряващи се служащи също е била ограбена, въпреки и в по-малка степен.

Разкритията вадят на показ слабостите на английската мрежа за обществени помощи за трудещите се. Плановете на Сунак в началото бяха превъзнасяни за тяхната благотворителност в изискванията на най-тежкия стопански спад на Острова за последните три епохи. Фактът, че тези ограничения не са били налични преди пандемията обаче демонстрират, че не са съществували и защитни ограничения против измами.

Общите загуби до момента евентуално са в размер на 3.9 милиарда паунда, в това число и самостоятелните злоупотреби, които държавното управление счита за "високо евентуални ", както и вътрешните измами и неточности, които пък били "малко евентуални ".

Заключенията на НОА за забележителните нива на злоупотреби се удостоверяват от анкета на службата измежду служащи, възползвали се от заплащанията за насилственото им неявяване от работните места. Близо 9% от интервюираните са признали, че са работили по разпореждане на началниците си макар формалните забрани и срещу разпоредбите.

Организираните нарушители пък са се присъединили в "пиршеството " посредством откраднати самоличности на законни данъкоплатци или като са ги принуждавали да внасят подправени искания, показват специалистите на националния инспектор. Въпреки че държавното управление е било наясно с рисковете и е следяло молбите за компенсации, то не е имало нужния администритавин потенциал, с цел да се оправи с всички подозрителни случаи.

Например, през един уикенд през май служителите са блокирали близо 87 хиляди желае по програмата за самоосигуряващи се лица, при което, евентуално, са били отхвърлени и много правомерно подадени молби. Правителството е получило близо 10 хиляди предизвестия за евентуални измами посредством онлайн форми или на горещи телефонни линии.

Над 3 благ. англичани са траяли да получават трудови хонорари поради насилствен отпуск в края на август. В интервала април-юни те са били близо 9 милиона.

Британската НАО се е съветвала и с 20 други национални одитни институции по въпроса и е открила, че множеството страни са въвели своите схеми по-бързо от британската, тъй като са имали съществуващи съглашения и преди рецесията, като немската стратегия Kurzarbeit, която Берлин е съумял навреме да приспособява.

Обединеното кралство не е единственото излъгано от нарушителите. Например, в Съединени американски щати, банката "Уелс Фарго " е уволнила над 100 чиновници, обвинени, че са получавали непозволено компенсации за ковид, твърди осведомен с въпроса източник. Акулата от Уолстрийт "Джей Пи Моргън Чейз " пък е установила, че повече от 500 от банкерите й са се възполвали от основна национална стратегия за поддръжка, като десетки от тях са го създали нелегално.

Официалните управляващи на Англия са пресметнали, че биха могли да възстановят близо 275 млн. паунда от 10 хиляди от най-рисковите безплатни помощи, само че единствено в случай че пренасочат личен състав от други служби, което пък би довело до данъчни измами.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР