Организира се благотворителен футболен турнир, с цел да се съберат

...
Организира се благотворителен футболен турнир, с цел да се съберат
Коментари Харесай

Ицо Хазарта пристига в Смолян за благотворителен турнир в по...

Организира се благотворителен футболен шампионат, за да се съберат средства, нужни за рехабилитационното лекуване на Никола Хъмчев. Турнирът ще се организира на 12-ти и 13-ти ноември, от 09 00-17 00 ч., на Многофункционалната спортна площадка (Стария стадион), в Смолян. 

Никола е на 18 години. През 2020 година той падна от електрически дирек в региона над квартал Райково и получи тежки контузии.

" Никола е един млад и въодушевяващ човек, с хладнокръвен дух и пристрастеност към рисковите спортове. За страдание обаче, става жертва на случай, който бележи неговото бъдеще и го оставя некадърен да води пълностоен метод на живот. Въпреки че оцелява след тежката акцидент, Никола е прикрепен към инвалиден стол и има потребност от новаторска рехабилитация, която е много скъпа. Младежът мечтае някой ден отново да се занимава със спорт и не губи религия, че ще се изправи на крайници, на инат на тежката си орис ", споделя уредникът на събитието Венцислав Чавдаров. 

В самодейността избраха да се включат и именити българи, измежду които добре известният на всички Христо Петров (Ицо Хазарта), който ще сервира награди на първенците по време на неделната закриваща гала, както и изгряващата музикална звезда Александър Робов, който избра да се включи и като състезател в конкуренцията. 

Призив към жителите на Смолян за присъединяване насочи и Антоан Шотаров, сполучлив бизнесмен и горделив родопчанин. Семейството му ще направи подаяние, като ще удвои цялата събрана сума от такси от всички тимове, които се включат в самодейността.

Почетни посетители на събитието ще бъдат кметът на община Смолян, ръководителят на Общински съвет -  Смолян, регионалният шеф на област Смолян, както и всички народни представители от изборния регион.

За хората, които имат предпочитание да допринесат към идеята финансово, оттатък проведената спортна активност, данни за дарителската сметка:

Никола Венциславов Хъмчев

IBAN: BG25UNCR7000251409765

Кутии за дарения ще бъдат сложени и на място за присъстващите.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР