Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) заяви, че в

...
Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) заяви, че в
Коментари Харесай

Доказано - тип Новичок в кръвта на Навални

Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) съобщи, че в кръвта на съветския опозиционер Алексей Навални е намерено вещество от вида на " новичок ", предадоха Франс прес и Ройтерс.

Пробите от кръвта и урината на 44-годишния съветски опозиционер са съдържали холинестеразен инхибитор, сходен на две химически субстанции от групата на " новичок ", които бяха неразрешени от ОЗХО през 2019 година

" Няма подозрение, че нервнотоксичното вещество " новичок " е било употребявано за отравяне на Алексей Навални. Всяка приложимост на неразрешено химическо оръжие е мотив за съществено безпокойствие ", написа в Туитър английската делегация в ОЗХО.

Правителството на Германия изследва подробния отчет на ОЗХО за Алексей Навални и още веднъж приканва Русия да даде пояснения, съобщи ТАСС.

Германското държавно управление счита, че отчетът на ОЗХО е удостоверил съмненията за потребление на вещество от групата " новичок " против Навални.

" Нужно е известно време да се съобщи тази информация по дипломатическите канали, към този момент не разполагаме с нея ", сподели представителят на Путин Дмитрий Песков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР