Организацията вече подкрепя мащабен проект като Let’s Encrypt за защита

...
Организацията вече подкрепя мащабен проект като Let’s Encrypt за защита
Коментари Харесай

EFF анонсира широката достъпност на STARTTLS Everywhere

Организацията към този момент поддържа огромен план като Let’s Encrypt за отбрана на връзките в Мрежата.
Фондация „Електронна граница“ (Electronic Frontier Foundation, EFF)представи своя най-нов план – STARTTLS Everywhere. Той е ориентиран към администриращи мейл сървъри и обезпечава софтуера, попомагащ пощенските сървъри да получат автоматизирано документи от Let’s Encrypt. Заедно с това, планът оказва помощ за конфигурирането на техния мейл сървър програмен продукт за потреблението на STARTTLS и представянето на годни документи към други пощенски сървъри.

„Крайният резултат: по-сигурна имейл връзка и по-малко всеобщо следене“, изясняват EFF.

Допълнение към SMPT, STARTTLS разрешава на пощенските сървъри да откриват по един елементарен метод криптирани канали за връзка между тях, при което трафикът бива защитаван от подслушване. За разлика от PGP и S/MIME, които обезпечават криптиране от последна точка до последна точка (end-to-end encryption), STARTTLS подсигурява само отбрана от междинна точка до междинна точка(hop-to-hop encryption), което значи, че в случай че не е интегрирана отбрана, имейл провайдърите могат да четат обменяните имейли.

От EFF изясняват, че STARTTLS не служи да размени end-to-end криптирането. Технологията оказва помощ на админи и имейл доставчиците да се уверят, че връзката е предпазена от външна интервенция.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР