Организацията, присъждаща наградата, заяви, че 77-годишният професор от Харвард предоставя

...
Организацията, присъждаща наградата, заяви, че 77-годишният професор от Харвард предоставя
Коментари Харесай

Нобелова награда, присъдена на историка Клаудия Голдин за изследване на неравенството между половете

Организацията, присъждаща премията, съобщи, че 77-годишният професор от Харвард „ дава първия обстоен доклад за приходите на дамите и присъединяване на пазара на труда през вековете “. < /p>

В изказване се прибавя: „ Нейното проучване разкрива аргументите за смяната, както и главните източници на оставащата разлика сред половете. “

През 1990 година тя става първата жена да бъде назначена в икономическия факултет на Харвард и е едвам третата жена, която печели Нобелова премия за стопанска система.

Книгата й от същата година, Understanding The Gender Gap: An Economic History Of American Women, се възприема като извънредно авторитетно проучване на корените на неравенството в заплащането.

Проф Голдин продължи с изследвания за въздействието на противозачатъчните хапчета върху кариерата и брачните решения на дамите, фамилните имена на дамите след брак като обществен знак и аргументите за какво дамите в този момент са по-голямата част от студентите.

Ранди Ялмарсон, член на комитета за стопански награди в Стокхолм, сподели: „ Откритията на Клаудия Голдин имат голямо публично значение.

„ Най-накрая като разберем казуса и го назовем с вярното име, ще можем да прокараме по-добър път напред. "

Прочетете повече в Sky News:
Учени по ваксина против Коронавирус печелят Нобелова премия за медицина
Награда за мир, присъдена на лишен от независимост ирански деятел

Якоб Свенсон, ръководител на комитета за премията, добави: „ Разбирането на ролята на дамите на пазара на труда е значимо за обществото.

„ Благодаря на Клаудия Революционното проучване на Голдин, в този момент знаем доста повече за главните фактори и кои бариери може да се наложи да бъдат преодолени в бъдеще. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР