Организацията на обединените нации (ООН) може да няма достатъчно пари,

...
Организацията на обединените нации (ООН) може да няма достатъчно пари,
Коментари Харесай

Ще има ли заплати в ООН през ноември?

Организацията на обединените народи (ООН) може да няма задоволително пари, с цел да заплати заплатите на своите чиновници идващия месец, съобщи БГНЕС, базирайки се на Reuters.
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш сподели, че е доближат " най-големият недостиг от десетилетие насам ". " През ноември няма да имаме задоволително пари, с цел да покрием разноските за заплати. Работата ни и промените, които вършим, са изложени на риск ", добави ръководителя на организацията, в която членуват 193 страни.
Съединените щати са страната, която дава най-вече пари за Организация на обединените нации, като обезпечават 22% от възлизащия на 3,3 милиарда $ постоянен бюджет на Организация на обединените нации. От него се заплаща за работа в политическата, филантропичната, икономическата и обществената сфера, както и за разоръжаване. Вашингтон обаче дължи 381 милиона $ за предходната година, както и 674 милиона за 2019 година. Съединените щати потвърдиха, че сумите са точни, само че не направиха коментар по кое време имат намерение да ги внесат в касата на Организация на обединените нации. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп счита, че страната му заплаща незаслужено огромна част от издръжката на Организация на обединените нации и желае промени в организацията.
Генералният секретар Антони Гутериш се ангажира с понижаване на разноските и провеждането на промени. Вече бяха въведени някои ограничавания, като възбрана на овакантените постове да се назначават нови хора, както и възнаграждение единствено на най-належащите пътувания.
Работата на централите на Организация на обединените нации в Ню Йорк, Женева, Виена и Найроби ще бъде наранена от рестриктивните мерки и неналичието на пари.
Мироопазващите задачи на Организация на обединените нации имат обособен бюджет. Той възлиза на 6,7 милиарда $ за годината, завършваща на 30 юни 2019 година Съединените щати покриват 28% от този бюджет, само че към този момент оповестиха, че няма да дадат повече от 25%, колкото изисква американското законодателство. Вашингтон не е внесъл към 2,4 милиарда $, които дължи за мироопазващите задачи.
Най-много пари от бюджета за мироопазващи задачи се харчат в Етиопия, Индия, Бангладеш, Непал и Руанда. Тези страни заплащат да бойците съгласно равнищата на локалните заплати, а парите им биват възстановявани от бюджета за мироопазващи задачи на Организация на обединените нации. Организация на обединените нации заплаща към 1428 $ на месец за всеки боец, който поддържа. Ръководителите на мироопазващите интервенции напомнят, че костват по-малко от половин % от това, което света харчи за защита.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР