Организацията на евреите Шалом“–Пловдив излезе с официална позиция срещу предлагана

...
Организацията на евреите Шалом“–Пловдив излезе с официална позиция срещу предлагана
Коментари Харесай

“Шалом“ с остра позиция срещу книги за Хитлер на Алеята на книгата

Организацията на евреите „ Шалом “–Пловдив излезе с публична позиция против предлагана " фашистка литература " на Алеята на книгата на пл. " Централен във връзка ", която е част от фестивала „ Пловдив чете “.  Те са възмутени от заглавията на издателство " Еделвайс " като " Войната на Хитлер " в два том от Дейвид Ървинг, " Хитлер роден във Версай " на Леон Дегрел, " Адолф Хитлер - мемоари за нашето другарство " на Аугуст Кубичек, " Аз бях водачът на Хитлер " и други
Прочетете още
Ето и позицията на организацията, която е подписана от ръководителя инж. Светлозар Калев:

" Организацията на евреите „ Шалом “ – Пловдив с безпокойствие откри, че на книжния базар в нашия град, на пл. “Централен “, на щандове се предлага откровена фашистка литература. Не прави чест на издателите на тези пасквили и уредниците на самодейността „ Пловдив чете “ да обявяват трудове, които естествения човек от дълго време е отрекъл. Сега, когато по света се шири ненавист, ксенофобия, антисемитизъм е позорно да се оферират на хората  книги, които са дело на психопати и на персони, сеещи ненавист.

Организацията на евреите " Шалом " в България от дълго време води битка с разпространяването на злоба сред хората, не забравяйки историческите обстоятелства в годините.  Обръщаме се към съответните органи, към уредниците на този базар, да реагират и да спрат търговията с тази позорна литература. Толерантното наше българско общество не заслужава такова пренебрежение. "

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР