Организацията JEDEC анонсира новия стандарт UFS 3.0, осигуряващ двукратно по-висока

...
Организацията JEDEC анонсира новия стандарт UFS 3.0, осигуряващ двукратно по-висока
Коментари Харесай

Анонс на стандарта UFS 3.0 с удвоена скорост и понижено напрежение

Организацията JEDEC анонсира новия стандарт UFS 3.0, осигуряващ двукратно по-висока скорост за продан на данните в съпоставяне със в този момент настоящата версия. Едновременно с това се планува понижение на употребяваната електрическа сила.
Една линия на UFS 3.0 интерфейса обезпечава скорост за продан на данни 11,6 Gb/s, което е двойно повече от опциите на UFS 2.1. А в случай че тази скорост се окаже незадоволителна, допустимо е задействането на две линии, с което скоростта се повишава до 23,2 Gb/s.



Новият стандарт планува работа при напрежение 2,5 V, до момента в който при сегашният, захранващото напрежение варира от 2,7 до 3,6 V.

И още, JEDEC е добавила поддръжката на доста по-широк температурен диапазон – от -40 градуса по Целзий до +105 градуса по Целзий. Тази опция бе мощно мечтана от автомобилните производители. Заедно с това са добавени режим за възобновяване на работата и протоколиране на зародилите неточности, с което доста се покачва надеждността на данните.

JEDEC внесе и някои промени в UFS стандарта при работа на карти памет.

Появата на UFS 3.0 чипове на пазара осезателно ще форсира работата на смарт телефоните и таблетите, изключително при приложенията, изискващи бързо зареждане на огромни масиви данни, като да вземем за пример актуалните 3D игри.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР