Организацията EuroNCAP проведе нова серия от краш тестове. Този път

...
Организацията EuroNCAP проведе нова серия от краш тестове. Този път
Коментари Харесай

Вижте новите краш тестове на EuroNCAP

Организацията EuroNCAP организира нова серия от краш проби. Този път пет кросоувъра минаха проби за сигурност по европейския способ. Резултатите са публични и са оповестени на формалния уебсайт на EuroNCAP. От петте автомобила електрически са Genesis GV60 и Tesla Model Y, както и хибридът KIA Niro.



Освен това бяха тествани два модела на Great Wall - хибридът Wey Coffee 01 и електрическият автомобил ORA Funky Cat. За EuroNCAP китайските коли към момента са необичайност, макар че значително модели към този момент са тествани и са получили оптималната оценка от 5 звезди.



Като цяло и петте автомобила получиха оптималната оценка, само че KIA Niro я завоюва единствено в топ версията си с усъвършенствано съоръжение за сигурност. Базовото Niro получи 4 звезди.



Електрическият автомобил Tesla Model Y бе избран за най-хубав - това е най-безопасният автомобил през 2022 година съгласно EuroNCAP. Кросоувърът означи високите 97% за отбрана на възрастни пасажери и 87% за отбрана на деца, както и рекордните 82% за сигурност на пешеходците и 98% за електронни системи за сигурност.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР