Организацията EcoHealth Alliance е финансирала разработката на мутации на коронавируса

...
Организацията EcoHealth Alliance е финансирала разработката на мутации на коронавируса
Коментари Харесай

Fox News: САЩ са финансирали създаване на мутации на коронавируса в Ухан

Организацията EcoHealth Alliance е финансирала създаването на разновидности на ковид в биолабораторията BSL-4 в Ухан, Китай. Парите за плана са пристигнали от федералния бюджет на Съединени американски щати.

Това излиза наяве от заявление за разпределяне на грант от EcoHealth до Националния институт по опазване на здравето на Съединени американски щати, съобщава FoxNews.

Документът датира от 5 юни 2013 година и прави предложение за стартирането на нов теоретичен план. Учените оферират основаването на нови разновидности на ковид от прилепи. Целта е да се откри до каква степен заразни и рискови биха били те за хората.

Разкритието е дело на консервативната група Judicial Watch. Тя е изискала общо 552 страници документи от Националния институт по опазване на здравето на Съединени американски щати посредством Закона за независимост на информацията.

" Ние ще създадем това, като секвенираме шипови или други рецепторни протеини. Целим да идентифицираме какъв брой доста ще би трябвало да еволюира всеки ковид, с цел да употребява ACE2, CD26/DPP4 или други евентуални CoV рецептори ", изясняват учените.

Ковид-19 заразява човешки кафези, тъй като неговият шипов протеин S1 се прикрепва към молекулата ACE2 на клетъчната повърхнина.

" Изследванията ни ще ни разреши да определим сериозните места за свързване на рецепторите, обсега на вирусните гостоприемници и да предвидим по-добре потенциала на коронавирусите да заразяват хората ", се споделя в молбата на EcoHealth Alliance за разпределяне на безплатно финансиране.

На 27 май 2014 година Съединени американски щати дава на EcoHealth обособена дотация от 3 милиона $ за плана " Разбиране на риска от появяването на ковид при прилепи ".

Експериментите в него употребяват " хуманизирани мишки ", което значи мишки, инжектирани с човешки кафези.

До 2018 година EcoHealth Alliance получава милиони долари за своите изследвания. Проектът завършва на 31 май 2019 година.

Документите демонстрират, че основният изпълнителен шеф на EcoHealth Питър Дашак и шефът на лабораторията в Ухан Ши Джънли са съобщили резултатите от проучването на американската организация за напреднали разработки към Пентагона - DARPA, Китайския център за надзор на болесттите и предварителната защита им и Китайската академия на науките.

Националния институт по опазване на здравето на Съединени американски щати в никакъв случай не е одобрявал никакви проучвания, които биха създали ковид по-опасен за хората, сподели представител на организацията.

Документите не загатват основаването на разновидности с усилена вирулентност, а от EcoHealth Alliance отхвърлят провеждането на сходни проучвания. Организацията, работила с Института по вирусология на Ухан, изрично отхвърля теориите, че Ковид-19 да произлиза от лаборатория.

Президентът на Judicial Watch, Том Фитън, обаче е на мнение, че проучванията на процедура са довели до основаването на по-вирулентни разновидности. По думите му това усилва шанса Ковид-19 да е с лабораторен генезис.

" EcoHealth Alliance не поддържа проучването за увеличаване на функционалността в Института по вирусология на Ухан. Всички изказвания за противното се основават или на неправилно пояснение, или на съзнателно деформиране на обстоятелствата. Изследванията върху ковид от прилепи, извършено от EcoHealth Alliance и Института по вирусология в Ухан, не би могло да стартира пандемията от Ковид-19 ", гласи отговора на организацията до медията

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР