Организаторите посочват, че е необходима реформа в законите, за да

...
Организаторите посочват, че е необходима реформа в законите, за да
Коментари Харесай

Протести и мирни шествия в цялата страна след жестокото насилие в Стара Загора

Организаторите показват, че е нужна промяна в законите, с цел да се подсигурява, че жертвите са закриляни, а насилниците - наказвани.

Ученичката бе нападната на 26 юни и й бяха нанесени 21 рани с макетното ножче, носът й бе строшен, а косата остригана с машинка. Извършителят бе арестуван, само че по-късно освободен от Окръжния съд в града на липите, откакто контузиите на момичето бяха освидетелствани като лека телесна щета.

Това провокира вълна от отвращение, а през вчерашния ден от прокуратурата оповестиха, че Георги Николаев още веднъж е в ареста, откакто е формирано второ досъдебно произвеждане против него за опасност за ликвидиране. Новото следствие е поради открити негови известия до 18-годишното момиче с текст " напряко те умъртвявам " и " ще ти закача главата ", написани ден преди нападението.

Демонстрацията в София ще бъде под наслов " Няма да мълчим. Стоп на геноцида над дамите! ".

" Протестът в центъра на столицата ще бъде против похищението по отношение на физическото битие и достолепието на всеки човек ", съобщи уредникът Силвия Стойчева, представена от БНР. По думите й би трябвало да се постави завършек на неглижирането на такива случаи и да се взимат ограничения в точния момент. Нужни са и промени в закона за отбрана от домашно принуждение.

" Ние знаем, че когато полицията бъде извикана за такова нещо, даже да има тъжба, в множеството случаи се неглижира. И там се къса звеното и реакцията, поради това и жертвите не подават тъжби - тъй като не се усещат предпазени. Ние желаеме тъкмо тези ремонти да влязат, както да влезе и съкровен сътрудник, и гонене, по този начин и в действителност механизмът на работа на полицията да бъде променен, с цел да не неглижират всички тези сигнали ", добави тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР