Организаторите на Откритото първенство на Австралия оповестиха програмата за четвъртък,

...
Организаторите на Откритото първенство на Австралия оповестиха програмата за четвъртък,
Коментари Харесай

Вики Томова играе в 02:00 ч. утре, Гришо пет часа по-късно

Организаторите на Откритото състезание на Австралия оповестиха програмата за четвъртък, когато Григор Димитров и Виктория Томова ще изиграят своите мачове от втория кръг.

Най-добрият български тенисист ще играе на “Джон Кейн Арена ”, а дуелът му с представителя на домакините Танаси Кокинакис ще стартира не преди 07:00 часа българско време.

Димитров и австралиецът не са се изправяли един против различен досега. 13-ият в света Григор победи на старта коравия маджарин Мартон Фучович с 4:6, 6:3, 7:6(1), 6:2 за 3 часа и половина, а австралиецът трябваше още повече да се потруди, с цел да стигне до триумфа над австриеца Себастиан Офнер със 7:6(1), 2:6, 6:7(4), 6:1, 7:6(8) след 4 часа и 21 минути.

Григор Димитров стартира едва, само че зарадва почитателите си с победа на Australian Open
Григор Димитров стартира едва, само че зарадва почитателите си с победа на Australian Open
Заемащият 80-то място в международната класация Кокинакис завоюва купата на двойки в Мелбърн през 2022 година дружно с Ник Кирьос, само че на сингъл представянето ми минава неусетно като се изключи 5-сетовия маратон, който изигра като младеж през 2015 година против тогавашния №13 в света Ернест Гулбис.

Григор Димитров от своя страна може да се похвали с 32 победи на сингъл на Australian Open. Българинът е в страхотна форма и няма загуба от началото на сезона, записвайки шест следващи победи и купа в Бризбън.

Утре ще стискаме палци и на първата ракета на България при дамите Виктория Томова. 28-годишната софиянка, която в понеделник реализира първата си победа в главната скица в Мелбърн, ще влезе в борба с 19-ата сложена Елина Свитолина.

Срещата им е трета на Корт №13, като програмата там започва в 2:00 часа наше време с два мъжки мача - Алекс Мичелсен против Иржи Лехечка и Нуньо Борхес против Алехандро Давидович Фокина.

Виктория Томова се класира за втория кръг на Australian Open, откакто победи с 6:4, 6:2 Кайла Дей от Съединени американски щати. Завърналата се след майчинство Свитолина от своя страна в профил тийнейджърката Тайла Престън с 6:2, 6:2.

Предстоящият конфликт сред младата майка и Томова се явява третият двубой в съперничеството им, като досега Томова няма победа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР