Организаторите на лотарийни игри плащат най-високите данъци в България. За

...
Организаторите на лотарийни игри плащат най-високите данъци в България. За
Коментари Харесай

БФС и клубовете не приемат подготвяните промени в закона за хазарта


Организаторите на лотарийни игри заплащат най-високите налози в България. За разлика от всички останали компании, които заплащат 10 % корпоративен налог единствено върху облагата, лотариите се таксуват с 15 % върху всички доходи от билети.

По закон
лотариите са задължени да изплащат най-малко 50 на 100 от приходите като облаги на участниците в лотарията – обвързване, което те освен извършват, само че и действително изплащат приблизително над 60% на участниците.

От останалите средства
лотариите заделят рекламни бюджети и спонсорство за българския спорт, в частност футбол, и за редица други дела в културата и обществената сфера. Така е във всички останали държави-членки на Европейския съюз, и таман заради това на всички места страната освен контролира, само че и поддържа развиването на лотарийните игри.

Подобна е обстановката и с лицензираните
букмейкъри за спортни залагания, които влагат съществени средства под формата на спонсорство освен за Българския футболен съюз, само че и в редица футболни клубове, като по този метод подкрепят техните бюджети.

На фона на обществената отговорност на българските
лотарии и букмейкъри, политици – водени от неразбираеми ползи, се пробват на процедура да ги унищожават, като забранят рекламата на лотарийни билети и лицензирани букмейкъри.
Обръщаме се към ръководещите – апелирам, оттеглете тези оферти! Не съсипвайте едни от дребното стопански субекти, които генерират устойчиви и солидни доходи в държавния бюджет и дружно с това действително подкрепят спорта и българския футбол, който по този начин или другояче няма достъп до бюджетни средства и през годините се е справял със лични запаси ", приключва писмото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР