Организаторът на супертурнира по ускорен шахмат Magnus Carlsen Invitational -

...
Организаторът на супертурнира по ускорен шахмат Magnus Carlsen Invitational -
Коментари Харесай

Магнус Карлсен вече дели лидерството в своя турнир

Организаторът на супертурнира по интензивен шахмат Magnus Carlsen Invitational - международният първенец Магнус Карлсен (Нор), към този момент е на върха в класирането на онлайн конкуренцията. Това стана факт след изиграването на вторите два мача от II кръг, в които единият от досегашните трима водачи - Максим Вашие-Лаграв (Фр), загуби срещата си с Ян Непомняшчи (Рус), а в борбата сред другите двама Фабиано Каруана (САЩ) надви над Дин Лижън (Кит) с тайбрек и взе единствено 2 т. за общото нареждане.

И двата минимача нощес бяха решени с партия " армагедон ", откакто в четирите рапид игри с по 15 мин. време за мислене резултатът беше 2:2 т. И в двата тайбрека се постановиха игралите с черните фигури, като по този начин приключиха своите цялостни обрати от закъснение с 1:2 т. до крайното 3:2 т. - надлежно Непомняшчи против Вашие-Лаграв и Каруана против Дин.

В генералното класиране Карлсен и Каруана имат по 5 т., а през днешния ден ще играят един против различен в първия ден от III кръг. По-нататък в подреждането следват Вашие-Лаграв, Дин и Хикару Накамура (САЩ) с по 4 т., Непомняшчи с 2 т. и Аниш Гири (Нид) и Алиреза Фирузджа (Иран) без извоювана точка. Другият дуел в днешната сесия е сред Фирузджа и Накамура, а на следващия ден са срещите Вашие-Лаграв - Дин и Гири - Непомняшчи.

След общо седем кръга всеки против всеки първите четирима в класирането ще играят плейофи за установяване на първенеца. Общият награден фонд е $250 000, от които крайният победител ще получи $70 000.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР