Органите на реда задържаха престъпна група, която се е занимавала

...
Органите на реда задържаха престъпна група, която се е занимавала
Коментари Харесай

Заловиха автоджамбази, заличавали и подменяли идентификационни номера на автомобили

Органите на реда задържаха незаконна група, която се е занимавала със изтриване и замяна на идентификационни номера на коли.

Работата по случая е почнала още през януари 2022 година след сигнал за заменен идентификационен номер на скъпа кола, открадната от Германия, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

В резултат на интензивно извършеното следствие, в което се присъединили и чиновници от ГДНП, Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР-Враца, била открита шестчленна незаконна група, занимавала се със изтриване и замяна на идентификационни номера на моторни транспортни средства.

На 25 август е осъществен арест на тартора на групата – 54-годишен мъж. Задържането му е осъществено на адрес във врачанското село Алтимир, до момента в който пренабивал рамата на товарен автомобил. Според първичните данни транспортното средство било подготвяно за застрахователна машинация.

Групата е работила извънредно подмолно на територията на цялата страна и при строга организация. На процедура никой не е имал достъп до тартора, връзката се е правила посредством брачната половинка му.  

Всеки от членовете имал съответна задача – един подготвял плаките с новите номера на рамите, различен подправял документите за регистрация в Пътна полиция, трети отговарял за логистиката.

Таксата за „ услугата “ била 6000 лв. за всеки автомобил.

За закононарушението са упрекнати общо шестима души. Един от тях е с “парична гаранция ” в размер от 10 000 лева На другите към момента мярка за неотклонение не е поискана.



Подробности към извършеното следствие оповестиха шефът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Георги Чергов, районният прокурор на Пловдив Петър Петров и заместникът му  Атанас Илиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР