Органите на реда са постъпили добре, че са използвали водометни

...
Органите на реда са постъпили добре, че са използвали водометни
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Добре направихме с водните оръдия на протеста срещу БФС

Органите на реда са постъпили добре, че са употребявали водометни машини по време на митинга на футболните ентусиасти против управлението на БФС през ноември. По този метод са се презастраховали от вероятно усилване на напрежението.

Това изясни министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по време на парламентарния надзор - в отговор на въпрос на депутата от " Продължаваме промяната - Демократична България " Кристина Петкова, написа novini.bg.

" И добре, че го направихме, защото не допуснахме човешки жертви. Постъпихме вярно с това, че изкарахме машините. Тези машини, в случай че работят по метода, по който би трябвало да работят, при тях всичко става на кълбета. Интензивността, с която ние ги използвахме, беше извънредно дребна. Просто ги охладихме. Нищо повече ", разяснява вътрешният министър.

Стоянов посочи, че водометните машини са били заредени единствено с вода без добавени оцветители, пикантен спрей и други субстанции и са употребявани с следена водна бликам, доста под цялостната им мощ. Ексцесиите по време на митинга доведоха до искане на оставката на Калин Стоянов и основаване на краткотрайна парламентарна комисия, която да проверява изказванията за полицейско принуждение.
 Нов митинг против Михайлов и БФС!
Нов митинг против Михайлов и БФС!

В деня на Конгреса
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР