Органите на 67-годишен мъж от областта, изпаднал в мозъчна смърт,

...
Органите на 67-годишен мъж от областта, изпаднал в мозъчна смърт,
Коментари Харесай

Мъж изпадна в мозъчна смърт, пристигат по спешност линейки за органите му

Органите на 67-годишен мъж от региона, изпаднал в мозъчна гибел, ще бъдат употребявани за спасяването на други човешки животи. Пациентът е признат в търновската болница на 1 октомври с исхемичен мозъчен инсулт. На идващия ден изпада в мозъчна гибел макар големите старания на медицинския екип да избави живота му.

Семейството на мъжа взима тежкото решение да подари органите му и в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ пристигнали два столични медицински екипа, които направили експлантацията. Предстоят интервенции по присаждането на черен дроб във Военномедицинска академия и на бъбреци в Университетска болница „ Александровска “, заяви доктор Ваня Лъчезарова – координатор по донорство в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “, написа " Борба ".

Ръководството на регионалната болница и всички медицински експерти и експерти по здравни грижи сервират съболезнованията си на околните на донора и сърдечно им благодарят за силата и човечността, които са показали в подобен сложен и тежък миг. Техният непосредствен е девети случай на пациент, изпаднал в мозъчна гибел от началото на 2017 година в стационара, само че седми осъществен донор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР