Органът на Европейската комисия за готовност и реакция при извънредни

...
Органът на Европейската комисия за готовност и реакция при извънредни
Коментари Харесай

ЕК подписа договор за още една ваксина срещу COVID-19

Органът на Европейската комисия за подготвеност и реакция при изключителни здравни обстановки подписа рамков контракт за взаимно възлагане на публични поръчки с сдружението за доставка на тяхната протеинова ваксина против COVID-19. В рамките на тези поръчки страните могат да закупят до 250 милиона дози.

Тъй като броят на случаите в Европа още веднъж нараства, този контракт ще направи имунизацията на HIPRA бързо налична за участващите страни, незабавно щом тази ваксина получи позитивна оценка от Европейската организация по медикаментите, допълват от Европейска комисия.

Комисарят по въпросите на опазването на здравето и сигурността на храните Стела Кириакиду съобщи:

" С повишаването на броя на случаите на заразяване с COVID-19 в Европа би трябвало да подсигуряваме оптималната готовност за наближаващите есенни и зимни месеци. Ваксината на HIPRA прибавя още един вид за допълнение на необятния набор от ваксини за нашите страни членки и жители. Увеличаването на имунизацията и на слагането на бустерни дози ще е от значително значение през идващите месеци. Работим неуморно, с цел да подсигуряваме съществуването на ваксини за всички. Това е нашият Европейски здравен съюз — квалифициран за бъдещите провокации и в подготвеност за деяние ".

Досега Европейската комисия има подписани контракти с AstraZeneca, Sanofi, Janssen, BioNtech-Pfizer, Moderna, Novavax и Valneva. В страните от Европейския съюз са обезпечени към 4,2 милиарда дози.

Бивалентната рекомбинантна протеинова ваксина на HIPRA, която понастоящем е в развой на настоящо разглеждане от Европейската организация по медикаментите, се създава като бустерна доза при към този момент ваксинирани лица на възраст 16 и повече години. Ваксината HIPRA се съхранява при температура на изстудяване сред 2 и 8 °C, което улеснява съхранението и разпространяването в Европа и по света.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР