Орехите са много полезен продукт. Те предпазват от определени видове

...
Орехите са много полезен продукт. Те предпазват от определени видове
Коментари Харесай

Удвоете ползите на орехите, като ги приготвите по този начин

Орехите са доста потребен артикул. Те защищават от избрани типове рак, предотвратяват сърдечносъдови болести, понижават кръвното налягане, лекуват щитовидната жлеза и даже диабет вид 2. Също по този начин, са богат източник на протеини, мастни киселини, фибри, калий и витамини В и Е.

Но представете си, че всички техни изгоди могат да се удвоят?

Това е допустимо, ако оставите орехите да покълнат.

Идеята за консумация на покълнали орехи е зародила преди хиляди години. Била е популярна измежду немесоядните култури, където ядките били съществена храна.

Покълналите орехи в множеството случаи са по-вкусни и доста по-здравословни, в сравнение с суровите или печените. Те се усвояват по-добре от организма и елементарно се отстраняват от тялото. Перфектно допълват салатите и имат прелестен мирис.

В допълнение, те:

укрепват костната тъкан;почистват кръвта от токсини;неутрализират токсините в червата;укрепват имунната система;подобряват мозъчната функция;предотвратяват артрит и катаракта;регулират сърдечната периодичност и кръвния поток.

Ето защо покълналите орехи са неповторимо средство за подмладяване! Те са изключително полезни за възрастните хора.

Как да ги приготвите?

1) Имате потребност от 1 кг зрели орехи, които към този момент са паднали от дървото.

Изплакнете ги обилно под течаща вода (не премахвайте черупката, без нея ядката няма да покълне). Изсипете в тава с пречистена или дестилирана вода на стайна температура и оставете на слънчево място.

Дръжте орехите 2 седмици, като сменяте водата всеки ден. След приключването на периода ги замразете или ги консумирайте до 1 седмица, в противоположен случай разсадът може да се развали.

2) Има и по-бърз начин, само че изгодите от него са доста по-малко.

Накиснете по същия начин, само че намалете времето до към 2 дни. След това излейте водата и поставете орехите в ледник по този начин, че да изсъхнат при ниска температура.

Вижте още: Ефикасен лек при болки в коляното, ревматизъм и подагра

Процесът също ще промени положението на ядката от безжизнено към живо, само че свойствата на такъв орех ще бъдат по-слаби, в сравнение с при първия способ.

Приемайте три ореха заран и три след вечеря.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР