Орехите са чудесен източник на фибри, антиоксиданти, минерали, протеини и

...
Орехите са чудесен източник на фибри, антиоксиданти, минерали, протеини и
Коментари Харесай

10 интересни факта за орехите

Орехите са превъзходен източник на фибри, антиоксиданти, минерали, протеини и витамини. Тези ядки неслучайно са наричани суперхрана, а изгодите им за здравето са в действителност доста.

Печени или сурови, в сладкиш, салата или торта – орехите би трябвало да участват на всяка софра. Днес ще ви срещнем с 10 забавни обстоятелството за тях.

1. Орехите са известни със своите изгоди от епохи насам. Те борят неприятния мирис, оказват помощ за заздравяването на рани и сполучливо преборват възпаления.

2. Ореховите дръвчета стартират да дават плод 4 години след засаждането си. Те имат добра годишна продукция в продължение на 100 години.

3. Орехите съдържат омега 3 и омега 6 мастни киселини и оказват помощ за поддържане на паметта и познавателните функционалности на мозъка.

4. Редовната консумация на орехови ядки оказва помощ на кожата да наподобява по-млада и стегната. Това се случва с помощта на съдържащите се в орехите антиоксиданти и витамин Е.

5. Добре е орехите да се съхраняват настрана, тъй като доста елементарно всмукват миризми.

6. През XVIII век тези вкусни ядки са били употребявани в кулинарията най-много за подправянето на салати.

7. На гръцки думата за орех значи „ глава “ , тъй като формата му прилича човешкия мозък.

8. Ядките на ореха спомагат за по-доброто качество на спермата. По една шепа дневно е извънредно потребна за жизнеността на сперматозоидите.

9. Те контролират равнището на холестерол в кръвта и са доста потребни за сърдечно-съдовата система.

10. Наред с всички изгоди за здравето, ореховите ядки оказват помощ и за управление на тежестта. Съдържанието на фибри, белтъчини и мазнини в орехите ни дава възприятие за задоволеност за по-дълго.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР