Орехът – уникално растение във всяко отношение, защото всичко в

...
Орехът – уникално растение във всяко отношение, защото всичко в
Коментари Харесай

Преградите на орехите - ползи и лечение

Орехът – неповторимо растение във всяко отношение, тъй като всичко в него може да се употребява за медицински цели, от корена до листата. Удивителното е, че такава незабележима част от ореха като ореховите преградки има и лечебни свойства.

В националната медицина необятно се употребяват запарка и смес от преградките на ореха. Те чудесно оказват помощ за превъзмогване на следните болести:

- Хормонални нарушения;

- Йоден недостиг в организма;

- Колит;

- Конюнктивит;

- Наднормено тегло;

- Отслабнал имунитет;

- Високо кръвно налягане;

- Изпотяване;

- Проблеми с нервната система;

- Ишиас;

- Раздразнителност;

- Стомашно разстройство;

- Захарен диабет;

- Нарушения на паметта.

 Орехови загради

Ореховите преградки, чието потребление оказва помощ да се лекува голям брой болести, е мощно средство за попълване на йодните запаси в организма. Липсата на този детайл в човешкото тяло може да докара до появяването на рискови болести – мастопатия, аденом на простатата, миома.

Основните признаци на йоден недостиг – заплеснатост, нараснала отмалялост, увеличено кръвно налягане, обща уязвимост.

Можете да ревизирате в домашни условия, в случай че имате йоден недостиг. За да извършите това, през нощта би трябвало да поставите няколко ленти йод върху ръката си с памучен тампон (може и на петите). Ако на сутринта няма следи от йод върху кожата, това значи че имате дефицит на това вещество.

 Ореховите преградки оказват помощ при конюнктивит

Ореховите преградки ще ви оказват помощ да излекувате и неприятното събитие конюнктивит. Необходимо е да смелите преградките в кафемелачка. В 0.5 ч.ч. от получения прахуляк се наливат 1.5 ч.ч. студена вода, поставете сместа да заври и варите на слаб огън за 20 минути. Прецедете сместа през тензух и налагайте навлажнени памучни тампони от отварата върху очите.

Орехови преградки оказват помощ при заболяване на щитовидната жлеза. Ще ви са нужни: 0.5 л тъмна стъклена бутилка, 1/3 цялостна с орехови преградки. Напълнете с ракия шишето до гърловината и оставете да престои за 21 дни. След което прецедете и приемайте по 1 с.л. преди хранене.

 Ореховите преградки оказват помощ при захарен диабет

С помощта на ореховите преградки можете да проведете терапия за захарен диабет. Две супени лъжици преградки залейте с водка, тъй че да ги покрие изцяло. Оставете да престои в продължение на 7 дни. Приемайте от лекарството 6 капки, разтворени в 2 с.л. вода. Курсът на лекуване може да продължите от 21 дни до 3 месеца, а резултатът от лекуването можете да наблюдавате посредством премерване на равнището на кръвната захар.

Ореховите преградки имат няколко противопоказания за банкет. Не би трябвало да се използват от хора, които имат следните болести: екзема, псориазис, невродермит, уртикария или самостоятелна нетърпимост към орехите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР