Орбан посочи, че дясната му партия ФИДЕС ще напусне за

...
Орбан посочи, че дясната му партия ФИДЕС ще напусне за
Коментари Харесай

Партията на Орбан ще се присъедини към Мелони, при консерваторите след евровота

Орбан уточни, че дясната му партия ФИДЕС ще напусне за задачата парламентарната група на Европейската национална партия, прибавя Българска телеграфна агенция.

Паневропейската група на Европейските консерватори и реформисти е ръководена точно от Джорджа Мелони, която поддържа другарски връзки с Орбан.

" Идеята беше да се присъединим даже по-рано, само че на този стадий взехме решение да го създадем след изборите за Екологичен потенциал през лятото ", съобщи Орбан пред италианските издания " Република " и " Стампа " след срещата на върха на евролидерите в Брюксел.

По време на тази среща Мелони изигра роля в увещание на Орбан да се откаже от ветото си върху решението за разпределяне на 50 милиарда евро помощ от Европейски Съюз за Украйна показва АНСА.

Европейските консерватори и реформисти бяха учредени през 2009 година от водача на английските тори Дейвид Камерън, когато Англия беше част от Европейски Съюз.

Групата включва в този момент испанската крайнодясна партия " Вокс ", полската партия " Право и правдивост " и шведската последна десница " Шведски демократи ", напомня АНСА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР