Оръжейният завод Арсенал пуска в принудителен отпуск своите работници. Причината

...
Оръжейният завод Арсенал пуска в принудителен отпуск своите работници. Причината
Коментари Харесай

ЕТО Я ПРОМЯНАТА! 7000 души от завод Арсенал излизат в принудителен отпуск заради високите цени на тока, газа и консумативите

Оръжейният цех " Арсенал " пуска в насилствен отпуск своите служащи. Причината е във високите цени на консумативите, горивата и силата, както и надигащата се вълна от Омикрон.

В оръжейния цех " Арсенал " работят 7110 души. Голяма част от тях от през днешния ден са в насилствен отпуск със заповед на изпълнителния шеф до 13 февруари. Причина по тази причина са високите цени на електрическата енергия и газа, високите цени на консумативите и, не на последно място, вълната от Омикрон, която заплашва служащите, макар всички ограничения.

Решението на управлението е в съгласие и с двата синдиката. Първоначално те са обмисляли разновидността служащите да бъдат на 4-часов работен ден, само че това се оказало стопански неизгодно за компанията
свързани новини2556преди 13 часа
За този интервал - до 13 февруари, работодателят ще заплаща осигуровките на служащите. Ще върви и трудовият им стаж.

На място остават да работят напълно дребна част от чиновниците на " Арсенал ".

" Казаха ни, че токът и газта са доста скъпи. Затова излизаме в отпуск. Половината цех няма да работи, тъй като не могат да си платят сметките ", съобщи служащ в завода.
Това е второто разформироване на служащите в завода. В началото на пандемията те бяха в двуседмичен отпуск. Тогава даже се заприказва за съкращението на 2000 души, само че до тази мярка не се стигна.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР