Опустошени от сушата селски местности в Австралия сега са връхлетени

...
Опустошени от сушата селски местности в Австралия сега са връхлетени
Коментари Харесай

След пожарите прашни бури и градушки връхлетяха Австралия

Опустошени от сушата селски местности в Австралия в този момент са връхлетени от прашни стихии, които може да обиден и гъстонаселени градове като Сидни. Така рисковите климатични условия, с които страната ще започни това лято, получават нови измерения, съобщи Ройтерс.

Големи облаци гъст червен прахуляк обгръщат някои градове навътре в страната като Дъбо в най-гъсто популации австралийски щат Нов Южен Уелс.

Проливните дъждове, паднали в Нов Южен Уелс и прилежащия щат Виктория, донесоха облекчение след високите температури и сухите ветрове, разпалили горски пожари на територия колкото една трета от Германия. Те лишиха живота на 29 души и съгласно някои оценки - на един милиард диви животни.

В столицата Канбера градушка с размера на топки за крикет изпочупи през днешния ден стъклата на колите. Местни поданици качиха в обществените медии видеа по какъв начин се пързалят по улиците с шейни единствено по тениски. По-рано този месец управляващите приканиха жителите на австралийската столица да останат по домовете си, откакто димът от горските пожари мощно замърси въздуха.

Пушекът прекъсна подготовката за Откритото състезание на Австралия в Мелбърн предходната седмица, макар че стартът му беше даден през днешния ден при релативно чист въздух, докара и до анулация на някои полети, отбелязва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР