Опусът на журналистката Валерия Велева, възхваляващ срещата между папа Франциск

...
Опусът на журналистката Валерия Велева, възхваляващ срещата между папа Франциск
Коментари Харесай

Изтрит е опусът на Мадам В., представящ Борисов като син на папата

Опусът на журналистката Валерия Велева, възхваляващ срещата сред папа Франциск и Бойко Борисов, към този момент е заличен от уеб страницата „ Епицентър “. Това откри инспекция на Фрог нюз. Заглавието на материала „ Да погледнеш в очите на папата “ към момента може да се открие в Google. Хвалебствието, обаче го няма, като на страницата може да се прочете единствено: „ Коментарите в тази публикация са неразрешени “.
Материалът на Велева, наречена от Ахмед Доган като Мадам В., провокира в обществените мрежи вълна от мнения, изпълнени с подбив и отвращение поради метода, по който се възхвалява премиера и срещата. В него се споделяше:

„ …Наблюдавайки ги в профил двамата изглеждаха като татко и наследник – очевидно удовлетворени един от различен, с някаква химия посред им, с откровеност. Като възпитаник пред дъската Борисов искаше да си каже всичко бързо и задоволително безапелационно, очебийно почтително – смирението и настойчивостта се редуваха в изрече му. Гонеше задачата си – да ангажира папата по тематиката за Западните Балкани, с цел да се „ поддържа международното внимание “. „ Искаме просто да има мир на Балканите “, съобщи Борисов и три пъти настоя пред Франциск “: „ Молете се за България и за мир на Балканите! “. Не криеше страховете си, че и тук оръжието може да се развихри.

Взирах се в очите на папата. Грееха. С мек, мил взор – ту възхитен, ту благосклонен, ту изумен, ту разбиращ, ту любопитен. Цялата гама на позитивната страст мина през очите на Франциск за отредените минути на тази аудиенция… От загатна за българското кисело мляко, през делата на Ватикана и международните събития, до Западните Балкани. Странна комбинация, която забъркаха двамата с премиера, основата на което може да бъде единствено едно – доверието.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР