Оптимист съм и не очаквам да се влоши ситуацията с

...
Оптимист съм и не очаквам да се влоши ситуацията с
Коментари Харесай

Д-р Меджидиев: Не очаквам влошаване на ситуацията

Оптимист съм и не чакам да се утежни обстановката с ковид, всичко е въпрос на схващане. Донякъде малко не съм склонен с внезапното разпределяне на ограниченията, може би малко по-бавно и поетапно трябваше, само че това е въпрос на схващане на самите нас, съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на Столичната гилдия на Българския лекарски съюз и шеф на поделение в "Пирогов " доктор Асен Меджидиев.

Според него макар огромния брой инфектирани медици в "Пирогов " работата продължава и не е застрашена. Той разяснява, че това е обикновено, тъй като болничното заведение не е върнала нито един пациент и в това време има голяма посещаемост освен на хора в София, само че и на хора от цялата страна.

"Пирогов " поддържа неотложност. Когато пристигна човек с кръвоизлив, няма други недоволства, само че е в тежко положение, ние не можем да се ориентираме незабавно, не можем да тръгнем с PCR тест незабавно, задачата е да му се помогне. И "Пирогов " не е спрял работа нито за минута през цялото време на епидемиологичната конюнктура “, безапелационен бе Меджидиев.

Той сподели, че съвсем всички лечебни заведения в София одобряват пациенти с COVID-19. И благодари на своите сътрудници в София и в цялата страна за работата, на щаба - за навременните ограничения.

„ Ние сме щастливци, аз се гордея, че пребивавам в тази страна, с най-ниския брой инфектирани. Давам образец с Швеция - 650 души за едно денонощие. Това ли търсехме? Защо се намират непрестанно някакви критици, някои от които търсят PR изява, тъй като са на друго мнение от това, което се направи. Ако се бяха заразили доста хора и имаше доста смъртни случаи, тогава отново щяха да бъдат отговорни и щаб, и министерство. Кой е по-добрият вид? “, попита докторът.

Меджидиев изясни, че оттук-нататък би трябвало да мислим за обществото като едно цяло и да съблюдаваме хигиената. „ Ще приказвам като пациент, като човек. Носенето на маска, спазването на отдалеченост е поради вас - аз го върша поради другите, не защищавам себе си. Ние просто би трябвало да мислим за обществото като едно цяло - за нашите близки, за родителите си, за децата, за всички, да ги предпазваме. Оттук-нататък намалявайки ограниченията, ние би трябвало вътре в съзнанието ни да е загнездено, че би трябвало да съблюдаваме хигиената “, уточни Асен Меджидиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР