Определянето на кандидатурите за български еврокомисар не става по телефона,

...
Определянето на кандидатурите за български еврокомисар не става по телефона,
Коментари Харесай

Еврокомисар се предлага с решение на МС, а не по телефона: Кунева

" Определянето на кандидатурите за български еврокомисар не става по телефона, а през решение на Министерски съвет, каквото нямаше ”, съобщи пред Bulgaria ON AIR юристът и първи еврокомисар на България Меглена Кунева.

" Не е невероятно да има двама кандидати за поста. Особено в случай че единият е мъж, a другият е жена. Такъв метод скоро имаха ирландците. Само че те ги изпратиха откакто държавното управление им беше взело решение за 2 кандидатури. При нас някак си от разнообразни елементи на това, което е коалиция, само че не е коалиция, т.е. на това общуване сред двете партии, излизат оповестявания на претендентите, преди да е минало решение на кабинета ”, уточни тя.

" Ако погледнем правилника на Министерски съвет, решението би трябвало да има вносител. Т.е. първият въпрос е кой внася това предложение - дали външният министър, министър председателят или може би и двамата. Дали се си създали предварителни диалози, тъй като това е държавно управление от въпреки всичко две показани политически сили и в случай че продължа още малко моите разсъждения в тази посока в Министерски съвет нормално решенията се взимат с консенсус ”, изясни Кунева.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР