Определени групи се опитват да контролират мирния протест на гражданите

...
Определени групи се опитват да контролират мирния протест на гражданите
Коментари Харесай

СДРВ: Има данни за контролиране на мирния протест

Определени групи се пробват да управляват мирния митинг на жителите и да се основават провокации. Това съобщи на брифинг зам-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов.

" Публикуваните от прокуратурата материали удостоверяват информациите, които се изнасяха от правоохранителните органи в последните дни, за това, че избрани групи се пробват да управляват мирния митинг на жителите и да се основават провокации. Има данни за организираност. По моя опит голямата маса от хора излизат на митинг по свое разбиране, само че постоянно има някакво малцинство вътре, което се пробва да опорочи митинга.
Уважаеми жители, не се поддавайте на провокации! Ние сме там, с цел да помогнем за това изложение на вашето мнение ", сподели още Златанов.

По думите му, шествията и митингите, които се организират пред последните дни, не са заявявани и не са разрешавани от Столична община и все пак от полицията уважават правото за свободно събиране на жителите и са създали организация за придвижването и за публичен ред, тъй че да защитят правата и на тези, които стачкуват, и на тези, които желаят да се придвижват.

" Нашата роля е да пазиме правата на всички жители, без значение от тяхното мнение и техните политически пристрастия. Призовавам всички протестиращи да се срещнат с информацията, която произтича и да помогне и на нас да опазим публичния ред и държавността. Призоваваме жителите да стачкуват спокойно и да не разрешават да се опорочи митингът “, уточни той.

" След като последните 2 - 3 дни на са се случвали вълнения, това значи, че жителите не са се поддали на провокации и че ние сме подхванали нашите превантивни дейности, с цел да не се случи. Призоваваме жителите да постъпват както нощес – когато видят провокатори, да ни ги показват и дружно ще действаме. Снощи един единствен случай. Едно лице счупи стъкло на кола на една медия наоколо до митинга. Задържахме причинителя в Първо районно със подпомагане на жителя очевидец. Други произшествия нямаше, само че групичките лица са там на място. Има повтаряемост, евентуално има и хора, които декларират, че са подготвени да бъдат употребявани, само че това са дребен % от хората. При такива огромни страсти и всеобщи мероприятия от време на време малцинството нападателни хора съумяват да увлече и болшинството от спокойни хора ", добави той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР