Определената от Специализирания наказателен съд мярка за неотклонение „домашен арест“

...
Определената от Специализирания наказателен съд мярка за неотклонение „домашен арест“
Коментари Харесай

Генералът от резерва, обвинен в шпионаж, остава с мярка домашен арест

Определената от Специализирания углавен съд мярка за неотклонение „ домакински арест “ на български военачалник от запаса остава в действие, откакто не бе обжалвана от него и отбраната му в законоустановения период, оповестиха от държавното обвиняване.

" На 02.03.2022 година висшият боен от запаса бе арестуван и притеглен като обвинен от Специализираната прокуратура за това, че се е сложил в услуга на непозната страна, извършвайки нерегламентирана разследваща активност. На 03.03.2022 година, в закрито правосъдно съвещание, съдът одобри, че в кориците на делото са налице задоволително рационални учредения за съпричастност на обвинения към вмененото му незаконно действие, и дефинира втората по тежест мярка за процесуална насила, отчитайки здравословното му положение ", напомнят от институцията.

" В хода на следствието бе открито, че висшият боен е имал достъп до класифицирана информация, отнасяща се до НАТО и Европейски Съюз. Събирал е данни за вътрешно-политически въпроси на Република България и ги е предавал на чиновник в непозната дипломатическа задача - консултант в политическата секция на посолството на Руската Федерация в София ", се прецизира в информацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР