Оправдават се предупрежденията за проливни валежи. До 9:00 часа тази

...
Оправдават се предупрежденията за проливни валежи. До 9:00 часа тази
Коментари Харесай

Дъждовете продължават, жълтият код също е в сила

Оправдават се предизвестията за проливни превалявания. До 9:00 часа тази заран най-голяма е количеството, измерено в Кюстендил - 24 литра на кв. метър, в София и Сандански - към 20. Валежите ще продължат и през днешния ден.

Предупреждение за обилни количества е в действие в съвсем цялата страна. Очакванията са тук-там в областите с код жълто да доближат сумарни количества до 25-35 л/кв.м.

В крайните южни региони ще има и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток, който по здрач ще стартира да се ориентира от северозапад. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са сред 8° и 13°, в крайните югозападни региони - до 15°

Облачно и с превалявания ще е времето и през нощта, като по-значителни ще са в централните региони на Северна България. Температурите ще останат все по този начин ниски за този интервал от годината - минималните ще са сред 3° и 8°, а оптималните ще са сред 10° и 15°, в София - към 8°. С краткотрайни спирания на доста места ще продължи да превалява дъжд и на следващия ден. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад.

В планините ще е облачно и с превалявания от сняг. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър.

Максималните температури в Банско, Боровец и Пампорово ще са към 1-2 градуса, на Алеко - към 0. Опасността от лавини в планините остава нараснала.

Не единствено у нас, а в по-голямата част от Балканския полуостров ще е хладно за интервала, най-вече облачно, към момента с превалявания, само че към този момент слаби и в развой на прекъсване. Повече слънце ще има в Гърция.

И в множеството региони в Западна и Централна Европа ще доминира облачно време, тук-там ще има и слаби валежи, най-вече от дъжд. На Пиренейския полуостров и по Западното Средиземноморие облачността ще е променлива, тук-там - с превалявания.

У нас в сряда ще стартира стопляне. Ще има променлива облачност, по-значителна в следобедните часове, когато на обособени места, основно в Източна България и планините, ще превали дъжд.

В четвъртък ще бъде слънчево, а стоплянето ще продължи. В петък и събота още веднъж се чакат превалявания и захлаждане.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР