Опозиционното национално събрание на Венецуела назначи в четвъртък трима депутати

...
Опозиционното национално събрание на Венецуела назначи в четвъртък трима депутати
Коментари Харесай

Венецуелската опозиция си избра нови лидери


Опозиционното национално заседание на Венецуела назначи в четвъртък трима депутати в заточение, които да го управляват и да основат комисия за надзор на задгранични активи, в това число петролната рафинерия Citgo Petroleum, предава Ройтерс.

Събранието гласоподава предходната седмица за отстраняването на Хуан Гуайдо, общественото лице на цялостната с различия съпротива от 2019 година насам, като неин краткотраен президент. Съединените щати и други държавни управления поддържаха Гуайдо, откакто дефинираха преизбирането на президента Николас Мадуро през 2018 година като машинация.

Законодателите, които поддържаха прекратяването на съществуването на краткотрайното държавно управление, споделят, че контролът им върху задгранични активи не е изложен на риск - макар предизвестията на Гуайдо и други - и че разпускането е било належащо за единение преди президентските избори, условно планувани за 2024 година

Новият лидерски триумвират е формиран от ръководителя на събранието Динора Фигера и заместник-председателите Марианела Фернандес и Ауристела Васкес - три дами надлежно от опозиционните партии Справедливост преди всичко, Нова епоха и Демократично деяние.

И трите живеят в чужбина от основаването на краткотрайното държавно управление на Гуайдо заради, съгласно опозицията, тормоз от страна на държавното управление.

" Убедена съм, че това заседание, дружно с всички политически партии... ще издигне знамената на единството ", сподели Фигера, 61-годишен доктор, по време на виртуалната сесия.

Новото управление ще назначи петчленна комисия за ръководство на задгранични активи като Citgo, дъщерно сдружение на държавната петролна компания PDVSA.

Благодарение на поддръжката си в чужбина, опозицията е в положение да управлява активи в други страни, като да вземем за пример един милиард $ в злато, съхранявано в Bank of England.

Венецуелската съпротива се надява Вашингтон да удължи лиценза този месец, с цел да отбрани Citgo от вероятни конфискации от кредитори.

Венецуела дължи над 60 милиарда $ на кредиторите.

Правителството на Съединени американски щати не е разкрило обществено позицията си по отношение на отбраната на активите, само че сподели след отстраняването на Гуайдо, че ще продължи да поддържа събранието, в началото определено през 2015 година Бившето посолство на краткотрайното държавно управление във Вашингтон прекрати активността си, до момента в който не бъдат назначени нови чиновници, са декларирали източници.

Законодателите в подкрепяния от държавното управление парламент също преизбраха в четвъртък Хорхе Родригес за ръководител на своя орган за още една година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР