Oпозиционната Народнорепубликанска партия има пръст във всички преврати в страната,

...
Oпозиционната Народнорепубликанска партия има пръст във всички преврати в страната,
Коментари Харесай

Ердоган обвини опозицията: Мислите само за преврат!

Oпозиционната Народнорепубликанска партия има пръст във всички преврати в страната, написа турският в. " Йени шафак " тази заран в материал, отдаден на изявлението на президента Реджеп Тайип Ердоган във връзка годишнината през вчерашния ден от преврата през 1960 година

Ердоган приказва пред окръжните шефове на своята Партия на справедливостта и развиването на Острова на демокрацията и свободата - знаково място по отношение на преврата на вчерашната дата преди 61 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Островът, спадащ към архипелага на Принцовите острови, е асоцииран най-много със пандизите и правосъдните процеси след преврата на 27 май 1960 година Аднан Мендерес, първият демократично определен министър председател на Турция, дружно с останалите членове от управлението на Демократическата партия, са задържани, съдени и държани в пандиза на острова след пуча.

" Всички мръсни начинания, извършени с намек за прелом, са били подкрепени от управлението на НРП ", съобщи през вчерашния ден Ердоган. " Възгледите и похвата в писмото с характера на меморандум, изпратено на Мендерес, в меморандума от 1971 година, в интервала преди преврата от 1980 година, в меморандума от 28 февруари 1997 година, в декларацията от 27 април 2007 година и даже в най-новата декларация на пенсионирани адмирали са все същите ", съобщи президентът, изреждайки намеси и преврати от последните десетилетия. " Центърът е същият, нищо не се е трансформирало ", сподели още той.

" Духът на 27 май живее в НРП ", написа в заглавие през днешния ден и в. " Йени акит ". По думите на президента продължава да съществува нрав, който се пробва да получи властта не посредством избори, а в " сянката на оръжието ".

" Не единствено превратаджиите, само че и профилът на политиците, които ги подбуждат, подтикват, които вървят ръка за ръка с тях, продължава да съществува по същия метод ", сподели още той.

" Още има превратаджийски глави ", гласи заглавието по тематиката на в. " Милят ". Макар да са минали над 60 години от преврата през 1960 година, продължава да има политици, които да подтикват и подстрекават превратаджиите, сподели президентът.

" Манталитетът от 27 май не се е трансформирал ", отбелязва и в. " Тюркийе ", цитирайки думите на Ердоган. " Капанът, подложен на Аднан Мендерес, продължава и през днешния ден с ръката на НРП ", съобщи президентът, съгласно който превратаджийството е заложено в гените на ръководителите на опозиционната мощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР