Опозиционната гръцка партия Нова демокрация ще бъде в състояние сама

...
Опозиционната гръцка партия Нова демокрация ще бъде в състояние сама
Коментари Харесай

Опозиционната Нова демокрация може сама да формира правителство в Гърция

Опозиционната гръцка партия Нова народна власт ще бъде в положение сама да образува държавно управление след парламентарните избори в страната на 7 юли, демонстрират резултатите от анкета на организация " Метрон аналисис " за в. " Вима ", представена от Танюг.

Според изследването на публичното мнение пет партии могат да разчитат на присъединяване в Народното събрание, показва Българска телеграфна агенция.

Нова народна власт би получила поддръжката на 38,5 % от гласоподавателите, а ръководещата СИРИЗА - 29,5 %.

На трето място се намира Движението за промени с 8 % поддръжка, следвано от Комунистическата партия с 5,2 и Златна зора с 3,5 %.

Според анкетата Нова народна власт може да завоюва 164 места в Народното събрание, което е задоволително да образува независимо държавно управление, до момента в който СИРИЗА ще разполага с 87 депутатски места.

Общо от интервюираните 44 % биха желали новото държавно управление да бъде еднопартийно, а 51 % избират съдружно държавно управление.

Предсрочните парламентарни избори в Гърция са свикани по искане на премиера и водач на СИРИЗА Алексис Ципрас, откакто неговата партия завоюва близо 10 % по-малко гласове от Нова народна власт на Кириакос Мицотакис на изборите за Европейски парламент. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР