Опозиционен блогър беше осъден в Русия на осем и половина

...
Опозиционен блогър беше осъден в Русия на осем и половина
Коментари Харесай

Опозиционен блогър беше осъден в Русия на осем и половина години затвор

Опозиционен блогър беше наказан в Русия на осем и половина години затвор по обвиняване в разпространение на потвърдено погрешна информация за съветските въоръжени сили.

Осъденият 23-годишен Дмитрий Иванов е някогашен студент по изчислителна математика и кибернетика в Московския държавен университет и админ на канала “Протестен МГУ ” в обществената мрежа “Телеграм ”.

Прокуратурата изиска 9 години затвор.

Според нея в известията на Иванов има “признаци на политическа ненавист и омраза във връзка с обществената група “въоръжени сили на Руската федерация ”.

А в споделяните от него обръщения на украинския президент - “признаци на негативни прочувствени оценки на президента Путин и неговите дейности ”.

“Трябва да разберете, че Русия не е Путин. Десетки милиони руснаци са срещу тази незаконна война. Това е тъмен миг в нашата история, само че постоянно е по този начин преди изгрев ”, съобщи Иванов в правосъдната зала, представен от “Медиазона ”.

Законът, който криминализира разпространението на погрешна информация за въоръжените сили, беше признат през март предходната година, директно след нахлуването на съветските войски в Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР