Оповестеният британски парламентарен доклад за "мръсните пари" от Русия на

...
Оповестеният британски парламентарен доклад за "мръсните пари" от Русия на
Коментари Харесай

Москва: Лондон сам провокира антируска истерия

Оповестеният английски парламентарен отчет за "мръсните пари " от Русия на острова провокира ответна реакция от Кремъл, който видя в него доказателство за русофобската нервност, обхванала Англия, съобщи Reuters.

"Това е нищо друго, с изключение на следващата стъпка в една враждебна, нечестна конкуренция ", сподели представителят на съветския президент Владимир Путин, Дмитрий Песков, пред публицисти в Москва.

Според Песков, представен от ТАСС, в Кремъл са уверени, че Лондон самичък е предизвикал антируската нервност посредством случая към отравянето на двойния съветски сътрудник Сергей Скрипал и щерка му на Острова.



Той разяснява отчета на авторитетната комисия по външните работи към Камарата на депутатите в английския парламент, която изиска държавното управление на Тереза Мей да постави повече старания за битка против потоците от "корумпирани " съветски пари, които нахлували в Лондон. Руските пари, изпрани във финансовите институции на лондонското Сити, вредят на напъните на държавното управление да заеме твърда позиция против нападателната външна политика на Москва, се показва в отчета.

Говорител на Мей сподели, че Англия счита да реши казуса с съветския паричен поток към Лондон, който е желано място за съветските олигарси да влагат и изпират парите си.

"Вие виждате, че тази русофобска вълна е предизвикана не от някакви събития по отношение на Англия и нейни жители, а от провокация, устроена от самата английска страна - имам поради така наречен дело Скрипал ", акцентира Песков.



Англия е решена да се заеме с казуса с "мръсните пари ", съобщи представител на английския министър председател. Той увери, че Лондон играе водеща роля в световната битка против противозаконното финансиране.

Говорителят отхвърли да разяснява въпроса за какво към момента не е възобновена визата на съветския милиардер Роман Абрамович.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР