Опитвате ли се да вмъквате сарказъм във всеки разговор със

...
Опитвате ли се да вмъквате сарказъм във всеки разговор със
Коментари Харесай

Често саркастичните хора всъщност са по-умни, по-секси и по-успели

Опитвате ли се да вмъквате жлъч във всеки диалог със фамилията си, родители, другари и даже изцяло непознати?

Kуп изследвания демонстрират, че тази част от хората, които са саркастични, в действителност се усещат по-добре, в сравнение с тези, които не схващат от смешка.
Оказва се, че употребявайки сарказма в ежедневното другарство, може да значи, че сте по-умни, потвърдено по-привлекателни и още по-успешни в кариерата си.

   

Нашите предшественици са употребявали сарказма, с цел да дефинират разликата сред другар и зложелател.
Сарказмът може да се употребява в доста повече случаи, в сравнение с смеха, когато е сред другари и близки.
В реалност, Катрин Ранкин от Калофорнийския Университет в Сан Франциско има вяра, че хората употребяват сарказма като значимо средство за оцеляване, когато образуват връзки или ускоряват такива.
Д-р Ранкин, дружно с други биолози, споделя, че сарказма е основан и се пояснява в парахипокампалната обвивка на мозъка, и в случай че е в положение да се включи в този район значи, че обществената ви просветеност е засилена.

Изследователите означават, че потреблението на сарказма е можел да изиграе решаваща роля във образуването на човешката цивилизация, защото хората почнали да категоризират и дефинират хиляди взаимоотношения, определяйки личността, външния тип и възприятието за комизъм, всички от които играят значима роля.

      

Хората, които знаят по какъв начин да смеят на живота, са най-секси от всички.
С цялата си съвестност, няма нищо по-привлекателно от някой с положително възприятие за комизъм. Буквално.

Изследване, извършено от френския откривател Nicolas Guéguen, учи резултатите от мъжкото усърдие, когато се вършат на занимателни, до момента в който флиртуват с дами в бара.
60-те дами, които са взели участие в изследването, са били на възраст сред 20-26 години и в началото не са били наясно за проучването (тествана е теорията на Guéguen, че малко жлъч може да помогне на един мъж да получи момичето на фантазиите си).
Момичетата са най-привлечени от мъжете, когато пускат по някоя друга смешка.
Изследователи даже са забелязали, че дамите намират възприятието за комизъм за атрактивно. Според едно друго изследване, участничките, които са говорили с мъже употребявал смешки в диалога, по-късно ги разказват като по-привлекателни, интелигентни, занимателни и общителни.

Това не е точна идея за търсене на любовта: Едно от най-важните неща, които можем да създадем, с цел да се освободим от напрежението, е да се смеем. Трябва обаче деликатно да сортираме хората, с които можем да се майтапим по този метод, в общия случай те са тези, които имат сходно възприятие за комизъм като нашето. Това е извънредно значимо за връзката, без значение от какво естество е тя.
Например, хубаво би било, в случай че кажа на някого, че наподобява извънредно, по-късно той или тя да се включи с радостен коментар или реакция. Представете си какво би могло да стане, в случай че казаното се вземе на съществено?

      

Ако можете да приемете шегите, е по-вероятно да съумеете в живота.
Не единствено, че сме склонни да бъдем по-секси и по-умни, когато сме саркастични, само че се оказва, че ще бъдем по-фокусирани върху задачите си и евентуално по-успешни.
The Washington Post написа, че в едно проучване са тествани 375 студенти инженери, с цел да се видят резултатите на сарказма, когато се употребява в диалог сред представител на дадена компания и клиент.
Първоначално, проучването желае от студентите да си показват, че те самите са представител обслужване на клиенти. След това, на участниците се споделя да слушат разнообразни записи на диалози сред сътрудници, които обслужват клиенти и техните клиенти. 
Някои записи са съдържали неутрални диалози, до момента в който други са изразили открита неприязън.
Участниците, които не са слушали друго, с изключение на празни приказки, не са могли да разрешат последваши аналитични проблеми или изобретателни въпроси, както и тези, които са слушали гневните позвънявания.
Когато студентите били изложени на диалозите с по-мека нотка на смелост и жлъч, те освен, че са измислили по-добри техники за разрешаване на казуса, само че също по този начин са били по-фокусирани върху работата си по-късно.

Може би потреблението на жлъч в ежедневната работа и живот може фактически да ни помогне да напреднем, да ни се отворят доста порти в кариерата и да ни помогне да се концентрираме изцяло върху належащи неща.

 13

Източник: idealistrevolution.org
Снимки: wall.alphacoders.com,warosu.org, favim.com; ftape.com - Cara Delevingne, фотограф - Terry Richardson

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР